AMAR SEVA SANGAM

Stedet der jeg jobber og bor heter Amar Seva Sangam. Det er et hjem/hjelpesenter for fysisk og psykisk utviklingshemmede barn. Det er for det meste bare fysisk utviklingshemmede her, så de fleste er klare i hodet, bare at du mangler en arm, har deformerte ben, må ta seg frem ved å krabbe/slepe seg frem med hendene osv. Det er som en egen liten landsby her inne, med skole, kantine, fysioterapi, tempel, en bygning der de lager bøker, dil og dall og selger videre og hus der barna som bor her sover. De har også på en måte en "barnehage" for små barn. Og et sted for de psykisk utviklingshemmede. Det er slik her i India at hvis ikke du er "normal", blir du glemt. Ingen gidder å ta vare på deg, for de har nok med å ta vare på seg selv, livet er annerledes her, her handler det om å overleve, i stedet for å leve. Det er synd, men noen steder er det bare sånn det er. Men heldigvis ble dette stedet laget. Alt er sponset her, alle bygninger, alt. Ingenting har en "eier" betalt for. Det er sponset masse fra Japan, og mange privatpersoner. Oppe med tempelet er det lister over mange som har donert penger, det er det mange som har gjort! Her har barna et veldig bra liv, de får gå på skole, ha venner, og de har en plass å sove. De har mennesker som bryr seg og tar vare på dem. Det er fantastisk. Selvom alt har sine rutiner, og barna går veldig mye på skole. sover, spiser, er de akkurat som andre barn. De elsker å ha det gøy, og de ler mye. De elsker å få litt ekstra oppmerksomhet spesielt fra oss, siden det er ikke så mye tid til hvert enkelt barn her. Men de har det bra. 

Som sagt er ikke dette et "barnehjem" i den forstand. Det er barn som bor her ja, men de har foreldre som bryr seg, bare at de bor langt borte eller ikke er i stand til å ta vare på dem selv. Det er disse barna vi har mest med å gjøre. Noen barn kommer utenifra for å gå på skole her. 

Maten her er helt ok. Spiser som regel det meste. Det går i ris, ris, ris, og noen ganger nudler og ganske ofte dosa til kvelds, (et slags brød med saus til i stedet for ris). Det er ris med en eller annen saus som regel og grønnsaker. Maten er veldig sterk her, men det er vel noe jeg blir vant til etter hvert. Får av og til noe jeg liker veldig godt, fikk noe veldig godt her om dagen, men aner selvfølgelig ikke hva det heter. Spiser ikke så veldig mye her. Det er så varmt at jeg ikke orker å bli skikkelig mett, så spiser som regel ganske lite, men drikker veldig mye vann. Det er viktig :-)

Jeg har mitt eget rom med egen dusj og vanelig do. Her er "doen" et hull i bakken, og ingen bruker dopapir. sjarmerende... Men jeg har heldigvis et ordentlig bad! Jeg synes det er så ekkelt med de andre doene at jeg heller piner i meg i timesvis til jeg kommer hjem. Skjer ikke at jeg går på en slik do! Det rommet jeg har nå skal jeg egentlig ikke ha. Det kom noen andre som skulle ha mitt rom så da måtte jeg bytte midlertidig. Vi sier at når ting her er litt "rensligere" enn vanlig, er det india - clean. Trodde rommet mitt var india - clean helt til i dag tidlig når jeg så en kakkerlakk på gulvet, prøvde å drepe den men den var så kjapp.. Tror den stakk ut døra, måtte den ALDRI komme tilbake igjen! Haha for et syn, en panisk jente med en 2 kg bok i hånda løper rundt etter en kakkerlakk. Æsj altså, kommer til å riste alt jeg tar i nå for sikkerhetsskyld... 

Akkurat nå har ungene fri, siden de hadde eksamen i forrige uke. Tiden går fremdeles til skolearbeid (?) men det blir også tid til å spille cricket, fotball og leke rundt. I går så de for eksempel en film. Så på i kanskje en halvtime så gikk jeg. Gøy å ikke forstå noen ting, og spesielt gøy når filmen er så sinnsykt bra lagd. Bollywood filmer ♥

Her er noen bilder fra stedet: 

Skolen, det er en helt lik ved siden av. 

tøyvask. Vasker tøyet mitt forhånd i en bøtte her. primitivt liv in my heart

Alle flokker seg rundt når man har med seg kameraet. De første dagene jeg var her var ungene helt ville og alt de spurte om var "what's your name??", "Father name??", "Mother name??" "Brother name??". Haha, de er veldig opptatt av min families navn også, ikke bare mitt. De elsker å bli tatt bilde av, dytter helst de andre bort for å bli med i bildet. Koselig!

Noen søte damer som jobber her. De har på seg en sari, det er det de fleste damer går med her nede. Har lyst til å skaffe meg en skreddersydd en her før jeg reiser hjem!

Dette er nudler. Ganske uvanlig at de lager det. Men de lager av ogtil spesielt for oss. Alle her nede spiser med hendene, men det er verdens søteste kantinedamer her, så jeg får spesialbehandling. Skje ♥

HAHA DENNIS!! Han heter ikke Dennis, men jeg kaller ham for det. Han er en shitkid uten like, kaster og sparker alt som er, og elsker å irritere og gjøre mest mulig drit. Her om dagen fikk han "bank" av Mikkel fordi han kastet ting på han. Men tror bare han likte det, utrolig sjønn gutt da. Han hadde plutselig skallet seg i dag!!! :-( neeei, keep the hair!!

Her om dagen plukket barna blomster, og tok alle bladene av blomstene. Det ble en blomst igjen, og den puttet de i håret mitt og bare "super! super!" haha, nusselig Nyyyydelige ♥Mange sponsorer. Dette er bare 1 av sikkert tusen tavler. 

 

Så det var det meste om stedet :-) 

 

Stine Cecilia♥

 

3 kommentarer

Mathilde :)

06.okt.2011 kl.16:25

Å, er så gøy å lese når det hørtes ut som du har det så bra :D

Ler litt av deg innimellom :D herregud, hørtes skummelt ut med den bussturen!!

Og stolt av deg som drikker brus!! Hadde jo aldri trodd :)

Kos deg videre <3333

Tante Beate

06.okt.2011 kl.17:14

Kjære Stinemor :)

Måtte bare le av deg, ser det for meg :))

Godt å se at du har det bra, ungene er jo bare hærlige og for noen glis.. :)

Det er skikkelig gøy å lese og se bilder av hvordan du har det..

Stoor klem

stinececilia

07.okt.2011 kl.02:57

Tante Beate:

Haha ja, det var forferdelig, har vært 2 stk her nå, så rett før jeg legger meg å sove ute i det fri! :-)

Skriv en ny kommentar

stinececilia

stinececilia

19, Kristiansand

Er ei jente på 19 år fra Kristiansand. Jobber for øyeblikket som frivillig arbeider i India, med Projects Abroad. Her skriver jeg om mitt liv i India :-)

Kategorier

Arkiv

hits