SITTE Å SE INDIA SUSE FORBI

Stine Marie har vært en engel å laget en fin header til meg, tusen takk! Du er flink :-D 

I dag gikk vi til byen tidlig for å kjøpe noe frokost. Er nødt til å ha bananer å spise eller noe sånn, risen dreper meg, og min matlyst. Skal aldri spise hvit ris igjen - er så lei! 3 ganger daglig hvit ris med en eller annen sterk saus er ikke til å anbefale.. I byen i dag satt vi oss og spiste ved tempelet og så på India som suste forbi. Apekatter overalt, kuer i gatene og mange fattige folk som spør etter penger. Kasper (vennen til mikkel) ga han ene "tiggeren" en frukt, han tok gledelig i mot denne. Huff, stakkars skjebner, det er så altfor mange av dem her. Skulle gjerne gitt hver og en penger, - men da hadde det bare blitt en fattig person til i verden. Fordi selv om man gir dem litt penger, går det en dag eller to og de er like fattige som før. Man kan ikke hjelpe alle, derfor er det fint å kunne gi litt mat til dem, slik at man vet at pengene du gir dem går til noe nyttig. 

Her i India er alt snudd på hodet. Damene kan vise både mage og rygg, men de kan ikke vise skuldre eller knær. Det finnes ikke en eneste søppelbøtte her, så søppelet ligger strødd i gatene. Folk må pumpe vann av pumper i bakken for å skaffe seg (meget skittent) vann. Hjemme går folk tur med hundene sine, - her går de tur med kuene sine. Helt sprøtt å se, jeg sier nesten hver dag at det viker som jeg er i en film. Nesten uvirkelig! Men utrolig lærerikt og gøy å se en helt annen kultur. Det som er helt vilt her er at de kan gjøre hva de vil med hunder. Slå dem, drepe dem, - uten at det har noe å si, eller at folk reagerer. Dette er fordi hunder ikke er til nytte for dem, de gjør dem ikke noe tjeneste på noen måte slik som kuer eller geiter gjør. De får melk av dem, men av hunder får de rabies. Her om dagen kjørte vi på en hund... Fikk helt vondt, men den reiste seg opp og løp vekk. Stakkars, helt alene. Det er ikke lett å forstå seg på alt alltid! 

Noen bilder fra i dag: 

Europeiske varer i supermarkedet. 

Aper på taket! 

Nusselig heldig ape som fant frokost. haha ♥Må bare droppe alle regler jeg har om mat i Norge her... Spiser vaneligvis ikke banan, men her er jeg nødt. "Søppeldynge" Her kaster man alt søpplet, uansett hva, - plastikk, flasker, papir, ja alt på ett sted. Når det blir litt fullt brenner de det bare, lukter forferdelig. Men her fiinnes det ikke noe søppel - system. De gjør bare det enkleste, - men også det verste. Tenk hvor mye forurensning av å brenne plastik og alt søppel! 

Vanlig kjøretur i India

Arbeidere i full gang. Alt her er laget av mur. Hus, gulv, ja nesten alt. Det har nettopp kommet en ny bygning her på Amar Seva Sangam, som de kan samles i og ha feiringer osv. Det er også laget av mur og har fliser på gulvene. Er kjempefint og nytt for Indere! Men her hadde du hatt mye å klage på Alexander Warren. haha ♥

"Dagens innkjøp" Bananer og druer fra gatebod og kalorier og fiber fra supermarket. Må seriøst få i meg noen ekstra kalorier her nede, hvis ikke kommer jeg hjem som en stilk og det er ikke sunt! 

Klesvasken på tørk. Det enkle liv ♥ Hvem trenger vel vaskemaskin? 

I skrivende stund sitter barna og ser på en bollywood - film i den nye bygningen. Jeg bruker tiden til å sitte på rommet og skrive. Satt og så på filmen kanskje en time, skjønner absolutt ingenting. Men barna og de andre inderene synes det er kjempegøy. Tror det var endel kjente skuespillere i denne filmen, for når det kom en av dem de visste hvem var, var det stormende jubel. Haha. Er litt sykt at de sitter å ser på en film så sent, (klokken er ti over halv 9), når de etter dette skal spise middag og legge seg, for dermed å stå opp igjen klokken 5. Men skal man se film så skal man se film! 

Hilser fra prettyface 

Håper virkelig det er noe godt til middag! Noe annet spiselig enn ris. 

Håper alle hjemme har hatt/fortsatt har en fin dag ♥

nuss fra 

Stine Cecilia ♥

 

5 kommentarer

Tante Camilla

11.okt.2011 kl.22:27

Åhr, så gøy å lese, Stine!!!! Du som alltid skriver så godt.. Jeg både ler og griner når jeg leser bloggen din. 1. Det er utrolig spennende å lese, og ikke minst se på dine utrolig flotte bilder 2. Jeg savner deg, og blir så glad av å se ditt blide, fornøyde ansikt <3

Fortsett å kos deg.... Veldig, veldig glad i deg. KLem fra tante Camilla

stinececilia

12.okt.2011 kl.03:23

Tante Camilla: Takk :-D savner deg og! Men tiden går fort og plutselig er jeg hjemme igjen :-) Det skal jeg, glad i deg og <3

stinececilia

12.okt.2011 kl.03:26

Tante Camilla: Takk :-D savner deg og! Men tiden går fort og plutselig er jeg hjemme igjen :-) Det skal jeg, glad i deg og <3

Tante Beate

12.okt.2011 kl.15:50

Kjære Stinemor :)

Det er jo helt utrolig at det kan være slik i 2011.. Helt uvirkelig der du sitter i dette.. Det er sånn vi ser på tv.. :) Men det er godt å se at DU har det bra! Og foresten kan du ta med den lille jenta hjem? Hun var bare helt nyydelig :)

Gla i deg

Nuss fra tante Beate

stinececilia

12.okt.2011 kl.17:42

Tante Beate: Ja... De henger utrolig etter i utvikling for å si det sånn!

Haha ja! Vil ta med alle barna hjem her, de er så utrolig sjønne!

Glad i deg og, klem fra stine :-)

Skriv en ny kommentar

stinececilia

stinececilia

19, Kristiansand

Er ei jente på 19 år fra Kristiansand. Jobber for øyeblikket som frivillig arbeider i India, med Projects Abroad. Her skriver jeg om mitt liv i India :-)

Kategorier

Arkiv

hits